Scrisoare deschisa catre Primarul General – Nicusor Dan

Stimate Domnule Primar General,

sau Draga Nicusor Dan,

Bucuresti, noimebrie 2021

Avand in vedere colaborarea pe care am avut-o in urma cu 6 ani in cadrul Asociatiei Salvati Bucurestiul si îi care am luptat umar la umar impotriva abuzurilor din urbanism si constructii, precum si in virtutea valorilor comune pe care le impartasim, legalitatea si responsabilitatea, te rog sa primesti prezenta scrisoare.

In urma cu doua saptamani ai afirmat ca urbanismul în Bucuresti este o golanie, o tema recurenta la care ai facut referire si în campanie si în primavara acestui an.

Avand în vedere ca afirmatia este relativa la PUZ-urile coordonatoare de sector, pe care le-ai analizat cu un numar impresionat de specialisti, am gasit oportun sa fac o verificare, cu ajutorul unui numar similar de mare de specialisti, a Planului Urbanistic General, pe care il o consideri a fi unica documentatie de urbanism a Bucurestiului.

Din analiza facuta alaturi de specialistii implicati, a reiesit fara putere de tagada ca aprobarea si perpetuarea acestei documentatii s-a facut cu încalcarea grosolana a legii.

Totodata, vazand pozitionarea procesuala pe care ai luat-o in cauzele privind anularea PUZ-urilor coordonatoare, demers initiat de USR si la care ai achiesat in calitate de Primar General si ti-ai asumat aceasta achiesare personal in numele Consiliului General, marcand astfel o premiera istorica pentru o institutie publica, te invit sa ai aceeasi atitudine intransigenta in fata incalcarii legii si sa achiesezi la actiunea privind anulare PUG-ului.

Printre noianul de motive de nelegale tin sa-ti aduc in atentie trei elemente peste care nu putem trece!!!

  • PUG-ul a fost aprobat fara niciun fel de aviz de mediu, fara niciun punct de vedere al autoritatilor pentru protectia mediului.

  • PUG-ul a fost aprobat fara avizul de la cadastru, mai mult decat atat, în acest caz s-a facut un fals în înscrisuri oficiale prin care Bucurestiul a pierdut 1.000 Ha, adica 14 parcuri cat Herastrau sau 1/3 dintr-un sector al Bucurestiului.

  • PUG-ul nu are avizul Ministerului Sanatatii.

Fata de aceste elemente de nelegalitate, Domnule Primar General, reiterez apelul la responsabilitate pentru respectarea legii si remedierea acestei situatii care treneaza de 21 de ani, intarind si confirmand astfel afirmatia ta ca urbanismul din Bucuresti a fost o golanie.

Asadar, iti solicit ca pana la termenul de vineri, 26.11.2021, sa dai dovada de responsabilitate si sa comunici Tribunalului Bucuresti aceeasi achiesare la cererea introdusa de anulare a PUG-ului, precum cea fata de PUZ-urile coordonatoare, punand astfel capat o data pentru totdeauna urbanismului distructiv pe care il cunoaste Bucurestiul de 21 de ani.

In speranta ca nu vei ramane indiferent in fata acestui apel la legalitate, permite-mi sa te asigur de intreaga mea consideratie si sprijin pentru sustinerea unei asemenea activitati responsabile.

Despre actiunea de anulare a PUG puteti gasi aici

Newsletter

Let’s keep in touch with latest news from ADU

Share This