Pe site-ul Primariei Generale a Municipiului Bucuresti a fost publicata Ordinea de Zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti din data de 26.02.2021

Pentru sedinta sunt supuse dezbaterii si aprobarii 5 proiecte de hotarare ce vizeaza suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale ale sectoarelor 2, 3, 4, 5 si 6 ale municipiului Bucuresti pentru o perioada de 24 de luni si revenirea la reglementarile urbanistice din Planul Urbanistic General.

Mentionam in primul rand ca Planul Urbanistic General aprobat in anul 2000 trebuia reactualizat pana in anul 2010. Reactualizarea este in curs de elaborare din anul 2013, in baza Contractului nr. 469/2013, in valoare de 35.225.000 lei (fara TVA), cu o durata de 41 de luni, acest termen fiind depasit deja cu 55 de luni.

Propunerea Primarului General nu vine insotita si de solutii privind ameliorarea situatiei ce se va naste ca urmare a suspendarii PUZ-urilor, lasand pentru o mare parte a Bucurestiului terenuri nereglementate (unele reglementari din PUG sunt anulate).

In opinia Asociatiei masurile propuse vor expune Consiliul General la repetarea istoriei cu Parcul Bordei si va genera conflicte de ordin operational in piata imobiliara si pagube economice semnificative.

Totodata, se pune intrebarea ce se intampla cu investitiile publice precum Cartierul Justitiei in Sectorul 3 (avand finantare de la Banca Mondiala), Pasaj Ciurel si Largirea Prelungirii Ghencea in Sectorul 6, Fabrica de Glucoza si malul lacului Floreasca in sectorul 2, Proiectul Antiaeriana in Sectorul 5? Bineinteles de subliniat faptul ca dupa 21 de ani avem instituite prin documentatii de urbanism zone de protectie a monumentelor istorice inscrise in Lista monumentelor istorice care acum vor disparea

Asociatia a transmis Consiliului General, Primarului General si Prefectului criticile cu privire la nelegalitatea si inoportunitatea proiectelor de hotarare si ramane atenta cu privire la deznodamantul de vineri, 26.02.2021.

Newsletter

Let’s keep in touch with latest news from ADU

Share This