In sedinta de astazi, 26.02.2021, a Consiliului General al Municipiului Bucuresti au fost aprobate atat Hotararile privind suspendarea PUZ-urilor de sector cat si amendamentele aduse de Primarul General la acestea.

Astfel, daca initial textul hotararilor prevedea suspendarea pe o perioada de 24 de luni si modificarea certificatelor de urbanism si autorizatiile de construire/desfiintare, emise si in curs de emitere, in sensul incadrarii acestora in reglementarile PUG, prin amendamentele aduse de Primarul General, suspendarea se va face pe o perioada de 12 luni si fara a afecta certificatele de urbanism si autorizatiile de construire/desfiintare emise sau in curs de emitere.

Subscriem suspiciunii de nelegalitate, dar in parte, ridicata de Primarul de General si consideram ca trebuie luate masuri rapide si eficiente pentru a evita afectarea spatiilor verzi din Bucuresti, dar consideram ca acest lucru trebuie facut respectand principiile proportionalitatii, adaptabilitatii si transparentei.

In momentul de fata ne punem intrebarea cum va putea autoritatea de la Bucuresti sa implementeze lucrarile de utilitate publica pentru care inca nu s-a demarat procedura de autorizare (respectiv nu s-a formulat cerere pentru emiterea unui certificat de urbanism) si care vor intra sub incidenta acestor hotarari.

Un exemplu concludent il constituie proiectul de utilitate publica de interes national, denumit Cartierul Justitiei, pentru care Ministerul Justitiei a demarat procedura de achizitie publica privind servicii de proiectare in vederea implementarii proiectului.

Pentru acest proiect au fost aprobate in Parlament finantarile externe prin Legea nr. 261/2019 in valoare de $ 2.5 milioane.

sursa: Cartierul Justitiei

Ramane de vazut in zilele si lunile urmatoare cum se vor remedia aceste sincope create prin aprobarea acestor hotarari de suspendare.

Newsletter

Let’s keep in touch with latest news from ADU

Share This