Primarul General intreaba Curtea de Apel Bucuresti daca suspendarea PUZ-urilor de sector este legala.

 

Poate Consiliul General al Municipiului Bucuresti sa suspende pe o perioada determinata un PUZ …?

PG: Este oare legala suspendarea PUZ-urilor?

Adresa trimisa de Primarul General instantei dovedeste incertitudinea creata de masurile de forta luate de Primar si sprijinite de Consiliul General, ca aceste masuri nu au fost analizate temeinic inainte de a fi fost adoptate si inclusiv suspiciunile care planeaza asupra propriilor sale actiuni.

 

Curtea e pusa in dificultate

Actiunea Primarului General pune intr-o situatie delicata si instanta, cata vreme judecatorii nu au voie sa ofere consultanta juridica, si cu atat mai mult Curtea de Apel Bucuresti, fiind chiar instanta care va judeca recursurile in procesele de contencios administrativ vizand intrebarile adresate de Primarul General.

 

Primar fara aparat de specialiate

Aceste demersuri ridica semne de intrebare si cu privire la situatia din Primaria Capitalei, de vreme ce aparent Primarul General nu a dorit sa adreseze aceste intrebari propriului aparat de specialitate.

 

Expertii nu au fost consultati in cauza asta

Opinam ca pentru a fi evitat aceasta situatie echivoca, Primarul General ar fi trebuit sa se adreseze anterior chiar promovarii hotararilor de suspendare Departamentului de Drept Public din cadrul Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti.

Asociatia pentru Dreptul Urbanismului a incercat in nenumarate randuri si forme sa ofere Primarului General asistenta si suportul tehnic si juridic, a intervenit in Comisia de Specialitate a Consiliului General si a transmis in scris opiniile cu privire la suspiciunile de nelegalitate ale acestor hotarari de suspendare, aceste eforturi ramanand fara raspuns.

Asociatia va sesiza si Consiliul Superior al Magistraturii precum si Ministrului Justitiei sa ia masurile necesare pentru apararea independentei instantelor de judecata si oprirea oricaror influente/tentative asupra lor.

sursa: https://www.qmagazine.ro/exclusiv-q-magazine-nicusor-dan-cere-opinia-judecatorilor-care-il-vor-judeca-definitiv/

Asociatia pentru Dreptul Urbanismului este infiintata in scopul promovarii, sustinerii si dezvoltarii domeniilor urbanismului, amenajarii teritoriului, constructiilor protectiei mediului, patrimoniului cultural construit si promovarii dreptului urbanismului in Romania ca ramura de drept.

Newsletter

Let’s keep in touch with latest news from ADU

Share This