Primarul General, Nicusor Dan, a dat ordin de incepere a lucrarilor pentru modificarea infrastructurii aferenta tramvaiului 41!

Lucrarile au inceput astazi, 27.07.2022, din statia Brasov si urmeaza sa se realizeze spre nord in majoritatea statiilor care nu sunt suficient de lungi.

Lucrarile au nevoie de autorizatii de construire intrucat nu sunt doar de reparare/modernizare ci de modificare a infrastructurii.

Autorizatiile de construire trebuie sa aiba in spate un PUZ aprobat!

Pentru a putea emite autorizatii de construire in vederea realizarii acestor lucrari, Legea nr. 350/2001 obliga la elaobrarea si aprobarea unui PUZ in acest sens, conform art. 47 alin. (3) lit. f) din actul normativ.

O asemenea documentatie de urbanism nu a fost nici initiata si nici aprobata pentru a se putea emite autorizatiile de construire. In acest sens, daca exista autorizatii de construire, acestea sunt nelegale.

 

Constructorul nu a afisat panoul de identificare a investiei!

Conform prevederilor legale, la inceperea lucrarilor, beneficiarul, dupa caz, constructorul este obligat sa afiseze in loc vizibil panoul de identificare a investitiei. Acest panou nu a fost afisat la santierul inceput astazi de la statia Brasov.

Pentru neafisarea panoului de identificare a investiei se opresc lucrarile de indata de catre Inspectoratul de Stat in Constructii.

 

ADU a sesizat ISC si Prefectul municipiului Bucuresti!

Asociatia pentru Dreptul Urbanismului a formulat o sesizarea catre Inspectoratul de Stat in Constructii si Prefectul Capitalei in vederea realizarii controlului de specialitate, daca se constata nereguli sa opreasca lucrarile de indata si sa solicite instantei de contencios administrativ suspendarea si anularea autorizatiilor de construire.

Sesizarea precum si moitvele expuse se pot consulta mai jos.

Sesiare_ISC_IP_ADU_TRAMVAI_41_27_07_2022

Newsletter

Let’s keep in touch with latest news from ADU

Share This